Salentein Primus Malbec

Vol stevig rond krachtig intens vanille eikenhout rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Grillades, Haarwild (haas,ree), Oude kaas, Rood vlees

€ 43,99 per stuk

Salentein Primus Malbec heeft een paarse tot zwarte kleur. Rijke aroma’s van rijpe pruimen en zwarte bessen, gepaard gaande met hints van vanille en tabak. Zachte tannines en geuren van rijpe rood fruit. Mooie structuur en zuurgehalte. Lange finale. De druiven, handgeplukt, worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Verder 14 maanden rijping op nieuwe Frans eiken en 1 jaar op fles.

Te serveren bij rijke vleesgerechten, wildschotels, gegrild vlees, belegen of oude harde kaassoorten. Decanteren wordt aanbevolen. Kan nog goed 10 jaar liggen.

Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende Bodega, ontworpen door architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in dé wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging én bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika voor de productie van kwaliteitswijnen. 2006

salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië