Salentein Primus Chardonnay

Vol rijk zacht intens romig vanille eikenhout wit | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Antipasta, Aperitief, Gevogelte, Romige kazen, Vis

€ 43,99 per stuk

Salentein Primus Chardonnay is een heerlijke wijn met een diep gouden kleur met groene reflecties. Zeer fijn en stijlvol met in de smaak appel, honing en vanille. Goede structuur en perfecte balans. Zacht en romig met een lange afdronk.

Aanbevolen bij rijke visgerechten, o.a. gerookte paling, wit vlees en gevogelte. Ook heerlijk bij romige kaassoorten.

De druiven, handgeplukt, worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Niet warmer dan 20 °C. Tijdens de fermentatie wordt de wijn in smalle Franse eiken vaten overgeheveld. Verder 10 maanden rijping op deze vaten.

Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit de druiven met de hoogste kwaliteit, zodat er elk vintage-jaar één Primus wijn ontstaat. Deze wijn kan zich meten met de mooiste witte Bourgognewijnen!

Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende Bodega, ontworpen door architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen acht meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Valle de Uco tussen 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in de wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging en bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio's in Zuid-Amerika voor de productie van kwaliteitswijnen. 2011

salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië