Salentein Numina Pinot Noir

Specerijen vol zacht fris sappig rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Gevogelte, Kalfsvlees, Romige kazen, Vis, Wit vlees

€ 31,99 per fles
€ 191,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Salentein Numina Pinot Noir is helder kersenrood van kleur. In de neus zwoele aroma’s van zondoorstoofde kersen, rood fruit, een fijn zoetje en een vleugje kruiden. Deze Salentein Pinot Noir heeft in de smaak aroma’s van warm rood fruit, zoals kersen en zwarte bessen, vervolgens zachte kruiden en tenslotte specerijen zoals kaneel en vanille. Sappig en fris. 

Deze wijn is perfect te combineren is met kalfsvlees en gerechten met paddenstoelen, truffel, eend of een rijke salade. Zelfs (lichtgekoeld) bij stevige visgerechten als tonijn en zalm is deze Salentein Pinot Noir uitstekend!

Het landgoed Salentein bestaat uit ruim 2000 hectare, waarvan ruim 800 hectare aangeplant met druivenstokken. Naast de wijngaard is op het landgoed een 'state of the art' wijnkelder gesitueerd waar José Galate, hoofd-wijnmaker, met 

Numina betekend ´de ziel van de wijngaard´. Deze wijnserie wordt gemaakt van de oudste stokken van het 'El Oasis Estate'.

Vinificatie

Met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd komen de druiven voor deze Numina aan in de wijnkelder, hier krijgen de druiven eerst een koude inweking. Tijds de vergisting komt de most bovenop het sap te drijven, door het sap weer over de most te hevelen wordt een maximale extractie verkregen en komen alle mooi krachtige fruitsmaken en tannine in de wijn terecht.

Herkomst

De druiven voor deze Pinot Noir komen van de Finca La Pampa in San Pablo GI op een hoogte van 1200 tot 1300 meter boven zeeniveau. De alluviale bodem is zanderig met leem en vol met calcium stenen.

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië