Salentein Gran VU Blend

Specerijen rijp fruit vol complex rijk intens vanille rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Lamsvlees, Oude kaas, Rood vlees, Wild

€ 74,99 per stuk

Salentein Gran VU heeft een intense diep rode kleur en intense complexe aroma's die verwijzen naar zwart fruit, drop en munt. De Salentein Gran VU is een elegante wijn met een mooie structuur en rijpe zachte taninnes. Je proeft het rijke zwarte fruit, specerijen en een subtiel vleugje grafiet. Een geweldige volle wijn met een mooie lange aanhoudende afdronk.

Serveer deze Topwijn bij het mooiste rode vlees zoals biefstuk van de haas of rosbief. Lamsbout uit de oven en wild zoals haas of hert zijn eveneens perfecte gerechten bij deze blend. Ook een heerlijke combinatie met harde kazen. Deze wijn is nu al goed op dronk, maar kan nog tot 10 jaar na oogstjaar worden bewaard.

"Salentein Gran VU Blend vertegenwoordigt de diepe betrokkenheid die Bodegas Salentein heeft  in de Vallei de Uco.  En is de bekroning van jaren werk en onderzoek in de streek die we hebben geselecteerd om de beste Argentijnse wijnen te produceren. Na een test traject met vele verschillende druivensoorten uit de hele regio Mendoza, ben ik ervan overtuigd dat we de juiste wijngaarden en druivensoorten mix hebben gevonden om deze blend te perfectioneren. Gran VU Blend is een lofzang op de vallei de Uco en de wijnen van Argentinië ". José Galante, Salentein CHIEF WINEMAKER.

De Malbec en Cabernet Sauvignon druiven worden voor de Gran VU vroeg in de ochtend geplukt en gaan direct naar de winery waar ze handmatig worden geselecteerd. De Malbec ondergaat een koude fermentatie op 225 liter Franse eiken vaten. De Cabernet Sauvignon fermenteert op 7000 liter eiken vaten. 6 maanden na de malolactische gisting worden de Malbec (73%) en de Cabernet Sauvigon ( 27%) gemengd en gaan weer terug op vat voor een rijpingsperiode van 24 maanden.

De Salentein Gran VU is beperkt beschikbaar en zal zeker gewaardeerd worden door de liefhebbers van de premium wijnen van Salentein!

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië