Salentein Barrel Selection Pinot Noir

Vol rijk fruitig vanille rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Kalkoen, Pasta, Rood vlees, Vederwild (fazant,patrijs,kwartel)

€ 15,99 per fles
€ 95,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Salentein Barrel Selection Pinot Noir is een rijke, zwoele en complexe wijn met tonen van rijpe kersen, bessen, vanille en een vleugje kaneel Deze verfijnde Argentijn heeft een rijke, volle verfijnde smaak en een zachte, lange afdronk. Eigenlijk een prachtig voorbeeld van een authentieke topwijn uit de Bourgogne, waarmee het talent van sommige wijnmakers uit de Nieuwe Wereld weer eens wordt bevestigd. reserva reserve

Serveer deze wijn bij pasta’s met romige sauzen en champignons, gevogelte, vederwildgerechten en kazen.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van Alto Valle de Uco in Argentinië, op een hoogte van meer dan 1.300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. Het microklimaat zorgt voor koele nachten en zonnige, warme dagen. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De van oorsprong uit de Bourgogne afkomstige Pinot Noir druif blijkt hier onverwacht goed te gedeien.

De druiven, die met de hand zijn geplukt, worden zeer voorzichtig gekneusd. Na de langzame fermentatie rijpt de wijn 10 maanden op nieuw Frans eiken en daarna nog minimaal 1 jaar op fles.

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië