Salentein Barrel Selection Merlot

Vol rond zacht eikenhout rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Kaas, Lamsvlees, Patés, Romige kazen, Rood vlees, Stoofvlees, Wild

€ 15,99 per fles
€ 95,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Salentein Barrel Selection Merlot heeft een fonkelend violette kleur. Het bouquet is zwoel en rijk, bomvol met rijp fruit, mint en vanille. De krachtige, compacte smaak toont veel concentratie en complexiteit en lange lengte. reserva reserve

Serveer deze wijn bij wildgerechten als haas, fazant, patrijs, kwartel, ree, hert en konijn en bij jonge kazen of paté.

Veel wijnstokken die de druiven leveren voor deze mooie Merlot van Salentein zijn reeds meer dan 30 jaar oud. De chique, zware fles past bij deze superieure Merlot uit een toprange van Bodegas Salentein. Nu ontdek je wat er mogelijk is in een nog weinig bekend, nieuw wijnland als Argentinië. Heel veel dus!

De wijngaarden voor deze Salentein Merlot liggen in het hart van Alto Valle de Uco op meer dan 1200 meter boven de zeespiegel tegen de hellingen van het Andesgebergte. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Deze perfecte omstandigheden geven de wijn zijn unieke karakteristieken. De druiven worden er met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een combinatie van moderne en traditionele technieken. De Merlot rijpt daarna 17 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië