Salentein Barrel Selection Malbec Magnum (1.5 liter)

Vol rijk krachtig zacht intens eikenhout rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Grillades, Haarwild (haas,ree), Kaas, Ossenhaas, Rood vlees, Vederwild (fazant,patrijs,kwartel)

€ 32,99 per stuk

Salentein Barrel Selection Malbec is een fantastische grote Argentijnse wijn. Deze wijn is dieppaars van kleur en heeft heerlijke aroma’s van bramen, rijpe pruimen, cacao en vanille. Zeer gul en vlezig met zwart fruit, bessen en chocolade. In de afdronk zachte rijpe tannine en subtiele houtaroma's.

Serveer deze wijn bij gegrilde vleesgerechten zoals Black Angus beef en lamsvlees en bij wildgerechten als fazant, patrijs, haas en konijn.

De wijngaarden voor deze Salentein Malbec liggen in het hart van Alto Valle de Uco op meer dan 1200 meter boven de zeespiegel tegen het Andesgebergte. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Deze perfecte omstandigheden geven de wijn zijn unieke karakteristieken.

De druiven worden er met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een combinatie van moderne en traditionele technieken. Tijdens het gistingsproces worden de druiven overgeheveld op kleine Franse eiken vaten. De wijn rijpt daarna gedurende 13 maanden op nieuwe Franse eiken vaten. Na botteling rijpt deze Malbec nog 6 maanden op de fles. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië