Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon

Vol rijk krachtig zacht vanille eikenhout rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Kaas, Lamsvlees, Ossenhaas, Rood vlees, Wild

€ 15,99 per fles
€ 95,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Salentein Cabernet Sauvignon is een prachtige, volle intens rode wijn met veel body en aroma's van rijp zwart fruit, peper en vanille. De smaak is lekkere krachtig, rijk en vol maar tegelijk elegant met zachte tannine en een lange, rijke afdronk.

Serveer deze wijn bij diverse kaassoorten, lamsbout, malse biefstuk van de haas en wildgerechten

Salentein Cabernet Sauvignon was winnaar van de Decanter Trophy 2006 op de London Wine Trade Fair, dé Oscar onder de wijnprijzen! Tegen deze topper leggen Medocwijnen van een hogere prijs het absoluut af...

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van Alto Valle de Uco in Argentinië, op een hoogte van meer dan 1.300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. Het microklimaat zorgt voor koele nachten en zonnige, warme dagen. Dit alles geeft de wijn z'n unieke karakteristieken. De van oorsprong uit de Bourgogne afkomstige Pinot Noir druif blijkt hier onverwacht goed te gedeien.

De druiven, die met de hand zijn geplukt, worden zeer voorzichtig gekneusd. Na de langzame fermentatie rijpt de wijn 10 maanden op nieuw Frans eiken en daarna nog minimaal 1 jaar op fles.

 

 reserva reserve eserva reserve

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië