Russolo Pinot Grigio Armentaressa

Levendig exotisch fruit rond fris sappig wit | Italië | Veneto

Lekker bij: Antipasta, Aperitief, Gevogelte, Lichte vleesgerechten, Lunch, Pasta, Romige kazen, Vegetarisch, Wit vlees

€ 11,99 per fles
€ 65,94 per doos
(€ 10,99 per fles)

Russolo Pinot Grigio Armentaressa is lichtgeel van kleur. Je ruikt heerlijk rijp wit en geel fruit als citroen, perzik en grapefruit en een iets rokerigs. Deze wijn heeft een zachte aanzet met lekker sappig fruit en voldoende frisheid.

Serveer deze wijn als borrelwijn op het terras bij antipasta als prosciutto, olijven en verse lichte kazen. Ook heerlijk bij  lichte soepen zoals bouillon en groentesoep en bij bij gevogelte, salades, vis- en wit vleesgerechten en niet te rijke pasta's.

Rino Russolo maakt wijnen ten noordoosten van Venetië in de vlakte van Friuli, die Grave wordt genoemd. Rino is de vierde generatie wijnmaker van de familie, die eind 19de eeuw wijn begon met wijnmaken in de Pordenone regio. Tegenwoordig bevindt de cantina zich in San Quirino, midden tussen de cru wijngaarden van Ronco Calaj. De wijngaarden worden aan de noordkant beschut door de uitlopers van de Alpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische zee zorg draagt voor voldoende vocht en een frisse zeebries, vooral in de middag. In deze regio spelen veel wijnmakers op ‘zeker’: ze plukken voor de weersomslag. Bij Russolo worden gelukkig alleen echt rijpe druiven geplukt, zodat de bitters in de wijn binnen de perken blijven en de aromatische expressie veel groter is.