Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

Rufo Do Vale D. Maria Tinto - Douro

Portugal | Douro

Rufo Do Vale D. Maria Tinto is lekker vol en fris van smaak, met veel fruit, een vleugje vanille en een goede structuur en diepgang. De afdronk is vrij lang en mooi in balans. 

Serveer deze wijn bij rood vlees, stoof- en mediterrane schotels

Het is een traditionele Field Blend van meer dan 30 druivensoorten, soms door elkaar aangeplant in een wijngaard. Met de hand geoogst. Gisting op roestvrijstalen vaten gedurende 10 dagen bij maximaal 25 graden. Rijping van 12 maanden in roestvrijstalen vaten en 12 maanden op gebruikt Frans eiken.

Rufo werd geboren na een gesprek met vrienden na een diner, terwijl ze discussieerde over manieren om de landbouwmethoden te verbeteren ten opzichte van het milieu, en de populatie van Alectoris rufa, naar Vale D. Maria te vergroten (Alectoris rufa is de wetenschappelijke naam van een patrijs met rode hoeven). Ze waren het erover eens dat het woord Rufo, wat rood betekent in het Latijn, een goede naam zou kunnen zijn voor een rode Douro-wijn. Maar Rufo in het Portugees betekent "tromgeroffel". Vandaar de rode trommel als aankondiging van de "instap" wijn van het tophuis  Quinta Do Vale Dona Maria van Cristiano van Zeller.

€ 65,94 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/rufo-do-vale-d-maria-tinto-douro