Rotari Flavio Riserva - Mezzacorona

Complex rond rijk intens mousserend | Italië | Trentino

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Gevogelte, Romige kazen, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 29,99 per fles
€ 167,94 per doos
(€ 27,99 per fles)

Rotari Flavio heeft een goudgele kleur met een opvallende sparkling. Deze Flavio heeft een zeer complexe en elegante geur, met hazelnoot, gele appel en nectarine. Een volle, rijke smaak, met tonen van custard, rijp fruit en witte chocolade. Ook heeft deze mousserende wijn een zeer lange en elegante afdronk. 

Door zijn complexiteit combineert de wijn met verfijnde gerechten op basis van zeevruchten, romige kazen en gevogelte. Deze topper doet niet onder voor een duurdere Champagne en is uiteraard ook een geweldige wijn om mooie momenten mee te vieren en om het nieuwe jaar mee in te wijden! 

Serveer deze wijn op 6-8 graden. De wijn is nu op dronk, maar ook zeker nog enkele jaren houdbaar.

Voor deze mousserende wijn worden alleen de beste druiven geselecteerd. De pluk en het ontstelen gebeurt handmatig. Na 48 uur maceratie, vergist 60% van het sap op RVS en 40% op 1-2 jaar oud hout. Na 5 maanden rijping op de lie, vindt de assemblage plaats, deze wijn minstens 5 jaar op fles.

Rotari Flavio van Mezzacorona kreeg in de belangrijkste gids van Italië, Gambero Rosso, de hoogste waardering in de vorm van Tre Bicchieri (drie glaasjes).