Rotari Cuvee 28+ Spumante - Mezzacorona

Rijk fris droog soepel mousserend | Italië | Trentino

Lekker bij: Aperitief, Lunch, Salades, Vis

€ 14,49 per fles
€ 83,70 per doos
(€ 13,95 per fles)

Rotari Cuvée 28+ is strogeel van kleur, met een opvallend verfijnde mousse. In de geur zijn het elementen van rijp (geel) fruit, amandelen en een lichte vanille toon die de wijn interessant maken. De smaak is complex en perfect in balans met veel frisheid en een spannend slot waarin ook het minerale karakter naar voren komt. Top kwaliteit en een perfect alternatief voor een "echte" Champagne.!

Rotari Cuvée 28+ is verkozen tot één van de mooiste mousserende wijnen! Ik ben het er absoluut mee eens, heerlijk!

Gekoeld severen op ongeveer 6 - 8°C. Prachtig als aperitief en heerlijk als begeleider van St. Jacobsschelpen in roomsaus, gebakken tong en kalfsvlees.

Deze wijn wordt geclassificeerd als "Talento". Deze benaming is in het leven geroepen als kenmerk voor Italiaanse mousserende wijn gemaakt volgens de "Methode Champanoise".

Druivensoorten: 90% Chardonnay en 10% Pinot Nero. De druiven worden met de hand geplukt. Fermentatie volgens de 'metodo classico' waarbij de 2e vergisting in de fles plaatsvindt. Een lange lagering van 28 maanden zorgt voor de fijne mousse.

Dit is echt een uitstekend alternatief voor (meestal duurdere) champagne (en zeker niet altijd even lekker) want:

Men gebruikt dezelfde druiven als Champagne, dezelfde manier van maken als Champagne, maar het is geen
Champagne, want deze wijn komt uit Trentino, Noord-Italië. Hij brengt echter wel 28 maanden door op de fles, voordat hij uit de kelder komt en dat kunnen niet alle Champagnes zeggen.