Rooise Witte Riesling

Fris soepel fruitig wit | Nederland |

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Geitenkaas, Gevogelte, Pasta, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

€ 10,99 per fles
€ 59,94 per doos
(€ 9,99 per fles)

Rooise Witte Riesling is een goudkleurige wijn afkomstig uit Brabant. Hij is 100% gemaakt van de riesling druif, die worden zorgvuldig met de hand geplukt op de wijngaarden van Rooise. De druiven groeien op een aangelegde helling op het zuiden. In de neus komen er heerlijke aroma’s naar boven van rijp fruit, de geur van groene appels is het best te herkennen. De smaak is fris en fruitig met aangename fijne zuren. Deze wijn heeft een alcoholpercentage van 11.5%.

Serveer deze wijn bij schelpdieren en sushi, gegrilde vis, gebraden gevogelte, wit vlees, pasta met citroenpesto, asperges, aubergine en geitenkaas.

Bij de Rooise wijnboer doen ze alles graag op natuurlijke wijze. Zo snoeien ze 3 tot 4 keer per seizoen handmatig en maken ze geen gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen. 100 dagen na de bloei zijn de druiven rijp en kunnen ze geoogst worden. De kroon op het werk van een heel seizoen arbeid waar ze echt naar uitkijken. De geoogste druiven worden bij wijnboer Jurgen in Cochem met vakmanschap verwerkt tot voortreffelijke Rooise wijnen.