Roberto Sarotto Barolo DOCG

Rijp fruit vol complex krachtig zacht aards eikenhout rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Grillades, Kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 29,99 per fles
€ 161,94 per doos
(€ 26,99 per fles)

Roberto Sarotto Barolo DOCG is granaatrood van kleur met een typische oranje zweem. Complex en verleidelijk in de neus, rijk en zacht in de mond. Deze Barolo zit vol met karakter en kracht, maar toch delicaat, elegant, harmonieus, met hints van hout, amandelen en aangename, rijpe tannine. 

Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 16 en 18 graden. Uitstekend bij wildgerechten als haas en zwijn, gegrild rood vlees (entrecôte!), duif en sterke kazen.

Gemaakt van de edele Nebbiolo druif, is deze prachtige rode wijn bekend als "de koning van wijnen en de wijn van koningen". Een pronkstuk van Piemontese wijnmakers. Een wijn voor die elke gelegenheid bijzonder maakt, een charmante wijn met zijn kracht en body, met een heerlijk gevoel van warmte. Vóór de oogst worden de druiven van de oudste wijngaarden, die het best hebben gerijpt, geselecteerd om zorgvuldig te worden geplukt voor afzonderlijke vinificatie. De wijn wordt bewaard in Franse eiken vaten zo lang als Roberto dit nodig vindt, maar in ieder geval minimaal 18 maanden op vat en daarna tot 38 maanden nog op fles.