Ribeauville Pinot Gris - Martin Zahn

Vol rond rijk zacht kruidig wit | Frankrijk | Elzas

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Aziatische gerechten, Gevogelte, Vis, Wit vlees

€ 12,95 per fles
€ 358,20 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Cave de Ribeauvillé Pinot Gris is gemaakt van kleine Pinot Gris druiven; dus met veel concentratie en smaak! In de kern heerlijk fris en zuiver in geur en smaak. Tegelijk is er de rijkdom van acaciabloesem, honing en kruidigheid. Zacht, vol en breed van smaak.

Een rijke wijn bij gerechten, zoals asperges met gevogelte of een varkenshaasje. Ook heerlijk als een volle, rijke aperitiefwijn.

Deze wijn is dus eigenlijk een Tokay Pinot Gris, maar vanwege de wetgeving is het niet langer toegestaan deze naam nog langer te gebruiken!

Cave de Ribeauvillé kiest voor kleinschaligheid, dit in tegenstelling tot veel andere, vaak grote coöperaties. Er zijn in totaal maximaal 40 leden bij de coöperatie aangesloten. De druiven worden handmatig geoogst, er wordt zelfs een extra premie gegeven voor deze handenarbeid. De wijnen zijn loepzuiver en kenmerken zich door rijpheid, fruit, geconcentreerdheid en een stabiele ontwikkeling. Cave de Ribeauvillé loopt voorop in de productie van biologische wijnen. Ze zijn zuiver en strelen de zintuigen.

Dit artikel komt van wijnhuis Cave de Ribeauvillé - Frankrijk