Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Ramon Bilbao Edicion Limitada

Vol rond sappig vanille eikenhout | Spanje | Rioja

Lekker bij: Kaas, Lam, Noten, Pasta, Rood vlees, Tapas

Ramon Bilbao Edicion Limitada heeft een intense, donkere kersenrode kleur met een granaatrood randje. Gecompliceerde aroma's van pruimen in likeur, rijpe blauwe bessen en exotisch hout. Elegant en voluptueus in de mond met heerlijke vanilletonen en rijp fruit. De afdronk is lang en plezierig met sappig fruit, houttonen, rijpe tannines en een vleugje mineralen. Een volle wijn met complexiteit die nog zal toenemen gedurende de tijd. Nu op dronk, maar kan ook nog worden opgelegd tot 10 jaar na oogstjaar.

Ideale serveertemperatuur is tussen de 18 en 20 graden Celsius. Smaakt goed bij gegrild vlees, rijpe kazen, gerookte hammen en worstsoorten, maar ook bij de internationale keuken (sushi, Tex-Mex en curry's).

In de wijnkelder op de sorteertafels kiest men alleen de beste trossen, met de perfecte druiven om ze vervolgens te fermenteren in eiken vaten onder gecontroleerde temperaturen. De wijnen rijpen gedurende 14 maanden in nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Dan wordt het rijpingsproces in ondergrondse flessenrekken voortgezet gedurende tien maanden.

Trots en belofte. In een van de beste gebieden van Rioja Alta, op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel, ligt Finca Valpierre. Hier groeien de Tempranillo druiven die zullen resulteren in het ‘enfant terrible' van de bodega. Wanneer de druiven van Finca Valpierre hun optimale rijpheid hebben (laatste week van oktober) worden selectief de beste trossen van de Tempranillo geoogst.

Ramón Bilbao is een wijnhuis dat een lange historie kent die teruggaat tot begin vorige eeuw. Jarenlang wordt hier al gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif vormt de basis van hun kwaliteit Rioja's. Ze maken hun wijnen op moderne wijze met respect voor de oude Spaanse tradities. Van heerlijk fruitige frisse wijnen met een moderne stijl tot aan de klassieke rijpe, naar vanille en hout geurende, Gran Reservas.

€ 17,49 per fles
€ 104,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/ramon-bilbao-edicion-limitada