Quintela Reserva

Specerijen rijp fruit vol sappig vanille eikenhout rood | Portugal | Douro

Lekker bij: Grillades, Oude kaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 11,99 per fles
€ 65,94 per doos
(€ 10,99 per fles)

Quintela Reserva is rood-paars van kleur. Je ruikt aroma's van bramen en kersen. De wijn is jammig en sappig. Doordat de wijn is opgevoed op Frans eiken vaten heeft deze ook wat tonen van vanille en toast. De tannines zijn mooi rond en zacht en de afdronk houdt lang aan. Een heerlijk glas wijn met een goeie prijs/kwaliteiteit verhouding, zoals de andere wijnen van de Quintela serie.

Serveer deze wijn bij gegrild rood vlees, wild, pittige pasta gerechten en bij harde kazen.

Carlos Alonso Douro Wine is een familie bedrijf met een internationale visie en produceert sinds 1985 kwaliteitswijnen in de Douro. Tegenwoordig worden de wijnen gemaakt met moderne technieken waarbij de authentieke Portugese druiven en de Portugese wijn tradities in ere worden gehouden. De familie wil hiermee aantonen dat Portugal gemakkelijk verfijnde wijnen kan maken, met de juiste complexiteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Quintela Reserva is een blend die speciaal voor de Nederlandse markt wordt gemaakt. De wijn bestaat voornamelijk uit touriga nacional en wordt aangevuld met tinta roriz en touriga franca. Quintela Reserva rijpt 12 maanden in Frans eiken vaten.

 

Dit artikel komt van wijnhuis Carlos Alonzo - Portugal