Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! Doos (6) samenstellen
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak

Quinta Santa Eufemia 20 Years Old White Port 0.5

Specerijen exotisch fruit complex zacht zoet intens | Portugal | Douro

Lekker bij: Aperitief, Chocolade, Desserts, Kaas

Quinta Santa Eufemia 20 Years Old White Port heeft een prachtige donkergeel gouden kleur. Het is een buitengewoon mooie Port, gezien zijn complexiteit. Je ruikt en proeft gedroogd fruit, vijgen, citusvruchten, amandel, koffie, karamel en nog veel meer. Deze Port is zeer elegant, delicaat, prachtig in balans en klaar om gedronken te worden.

Serveer deze Port (licht) gekoeld bij kazen, appeltaart, chocolade, brownie evenals andere soorten desserts. Vanwege de rijkdom en de complexiteit van de aroma's en smaken is het ook aan te bevelen om eens lekker "zo" te genieten van deze heerlijke drank.

Deze Port heeft de eerste winter in roestvrij staal doorgebracht. De volgende lente werd deze overgepompt naar houten vaten, waar ze ongeveer 10 jaar verbleven. Na deze periode is deze overgepompt naar oude houten vaten met een inhoud ongeveer 550 liter waarin de Port gerijpt heeft tot het tijdstip van het bottelen.  

Deze TOP Port is samengesteld uit een selectie van verschillende oudere en jongere tawnys waarvan het gemiddelde minimaal een leeftijd van 20 jaar heeft. Juist doordat deze Port een blend van verschillende jaren is, kan de wijnmaakster een zeer complexe Port creëren met complexe aroma's en smaken. De uiteindelijke rijping tot het moment van bottelen van deze Port vindt plaats in oude vaten van 50 jaar oud. Door de zeer langzame rijping verdampt een gedeelte van dit kostelijke vocht en wordt de concentratie van de aroma's, suiker en smaken steeds sterker. 

Een twintig jaar oude witte port is eleganter dan een twintig jaar rode port. Hierdoor is deze port goed te combineren met desserts. In een fles is een combinatie van verschillende jaren aanwezig, het jaartal kan terug lopen naar 1969.

€ 36,99 per fles
€ 209,94 per doos
(€ 34,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/quinta-santa-eufemia-20-years-old-white-port-05