Pyros Vineyard Limestone Hill Malbec

Rijp fruit complex krachtig intens kruidig mineralig rood | Argentinië | San Juan

Lekker bij: Barbeque, Rood vlees

€ 85,99 per fles
€ 503,94 per doos
(€ 83,99 per fles)

Mooie donkerrode kleur. Deze wijn heeft een geweldige aromatische intensiteit die rood en zwart fruit, wilde kruiden en bloemige noten combineert. In de mond is de wijn intens met zeer fijne tannines, verfrissende zuurgraad en minerale tonen. Een fascinerend lange afdronk.

Het relatief nieuwe wijnhuis Pyros is door Mijndert Pon opgericht. Hij ontdekte in 2008 Pedernal Valley. Het jongste wijngebied van Argentinië, op de grens tussen Mendoza en San Juan. Hij was direct geïnspireerd door de extreme schoonheid, ongetemde natuur en het gevarieerde terroir van de vallei. En dat leidde tot de creatie van Pyros Wines. Het gebied ligt op een hoogte van 1250 tot 1500 meter. Het is een geïsoleerde vallei ver weg van de beschaving. Dat maakt dit gebied dan ook zo uniek.

 

Deze 100 procent Malbec is het meest ongebruikelijke, elegante en expressieve voorbeeld van een hooggelegen Malbec uit Pedernal Valley. Het is gemaakt met druiven uit het Block No. 4 van het landgoed Firestone. De grond van dit perceel is extreem rotsachtig, voornamelijk van kalksteen en vuursteen. En dat doet de wijnstokken erg goed.

Wijn maker José Morales weet elk jaar een geweldige wijn te maken, die lang bij zult blijven. Na de handmatige oogst rijpt de wijn 18 maanden in houten vaten, waarvan 50 procent op Amerikaans eikenhout en 50 procent Frans eikenhout. Mede dankzij deze houtrijping ontstaat er een top Argentijnse wijn.In de geur indrukken van sappige vruchten, zwarte bessen en complexe aroma’s van vanille en leer. De smaak is complex en rijk, veel zwart fruit, vanille, tabak, kruiden, peper en nog heel veel meer!