Pyros Vineyard Block N°4 Malbec

Verfijnd specerijen vol zacht fris vanille rood | Argentinië | San Juan

Lekker bij: Barbeque, Oude kaas, Rood vlees, Tapas

€ 32,99 per fles
€ 197,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Pyros Vineyard Block N°4 Malbec is een prachtige, elegante rode wijn uit de Pedernal Valley. Complex en rijk, met Intense geuren van zwart fruit, tabak, leer en duidelijke houtaroma's. Vol en intens van smaak met zwarte bessen, kruiden, vanille, leer, tabak en peper. Mooie, zeer lange afdronk. 

Serveer deze heerlijke wijn bij rood vlees, tapas en gerijpte kazen.

Het wijnhuis ligt in de Pedernal Valley, net iets boven Mendoza in Argentinië. Het unieke klimaat zorgt voor een uniek glas wijn, de wijngaarden van Pyros liggen namelijk op een hoogte van 1400 meter boven zee niveau. In een bijzondere valley waar vroeger een rivier stroomde. Een bijzonder vruchtbare grond. Er is hier een constante bries. In de Pedernal Valley zijn de nachten zeer koel en de middag uren heel warm door de ligging ten opzichte van de zon.

Na ontsteling worden de druiven koel vergist gedurende 3 dagen. Per dag wordt de most 3 keer geroerd. De totale vergisting duurt ongeveer 35 dagen (alcoholische en malolactische) Na de vergisting rijpt de wijn nog 16 maanden op hout. 50% Frans en 50% Amerikaans eikenhout.