Puglia Pop Fico 2019

Rood | Italië | Puglia

€ 24,99 per stuk

Puglia Pop Fico is een prachtige robijn rode wijn van hoge kwaliteit, maar ook een luxe allemansvriend. Het is een hele soepele, ronde en krachtige rode wijn. In de neus ruik je aroma's als kruiden, vanille, laurier en wat aardse tonen, krenten en zwart fruit. De smaak is rijk, vol maar ook zacht met tonen van kersen, bramen, krenten, vijgen en nuances van vanille en karamel. De afdronk is lang en heerlijk en smaakt naar meer!

Bij PUGLIA POP draait het om kwaliteit. Hier geen nietszeggende, zoete eenheidsworst uit de zonovergoten Italiaanse hak zoals we die nog te vaak tegenkomen maar rijpe, doch elegante, evenwichtige wijnen met frisse zuren.

De wijngaarden voor Primitivo (di Manduria) en Susumaniello wijngaarden zijn gesitueerd in het Salento IGP gebied, terwijl die voor Verdeca en Negroamaro zijn te vinden in de heuvelachtige Valle d'Itria. De druiven worden middels de Alberallo methode (laag, niet ondersteund) verbouwd en vervolgens handmatig geoogst. De opbrengst van slechts één fles per wijnstok is zeer laag te noemen.

Na de fermentatie rijpen de wijnen hier vele maanden op amforen. De rode wijnen rijpen daarna nog eens 6 maanden in frans en Amerikaans eikenhouten barriques. Bovendien krijgen alle wijnen nog een een aantal maanden tot een half jaar flesrijping voordat de wijnen worden vrijgegeven.

Om de hoge kwaliteit maar eens extra te benadrukken heeft men het ontwerp van de flessen maar eens flink onderhanden genomen en zijn dan ook ware eyecathers door de markante vorm en felle kleuren