Proefdoos - Sauvignon Blanc wijnen

€ 42,99 per doos

Tarani Sauvignon Blanc heeft een heldere limoengele kleur. Frisse tonen van citrus en exotisch fruit in de neus. Een smaak met een goede balans tussen frisheid en kracht, frisse zuren, exotisch fruit. Een volle, levendige afdronk. Gekoeld serveren op ongeveer 10-12°C, als aperitief of bij vleeswaren, wit vlees, schaaldieren en (gegrilde) vis.

Santa Helena Sauvignon Blanc is bleekgeel van kleur met een expressieve fruitgeur met aroma's van peer, meloen en kruiden. Ook in de smaak komt dit duidelijk naar voren, mooi in balans met in de afdronk een hint van honing. Een mooie, knisperend droge finale waarin het fruit duidelijk naar voren komt. Gekoeld serveren op ongeveer 10-12°C, bij asperges, visgerechten, salades en zeker als schenkwijn (bij een geitenkaasje). 

Brumes de Loire IGP Sauvignon Blanc heeft in de neus tonen van grapefruit, kruisbessen, buxus en gemaaid gras. De smaak is lekker frisdroog en pittig met witfruit en nuances van witte bloemen. De afdronk is heerlijk met fris fruit en citroenschil. Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 10°C en 12°C. bij alledaagse gerechten zoals kip, groente quiche, kerrie en aspergegerechten. Ook bij luxere gerechten als oesters, gegrilde kreeft en gamba’s komt deze wijn perfect tot zijn recht.

Montes Reserva Sauvignon Blanc is een 100% Sauvignon Blanc afkomstig van de op 300 meter hoogte gelegen Curicó Valley. De vulkanische rotsachtige bodem levert een intens zuivere witte wijn op. Deze Sauvignon Blanc, met zijn typische stuivende aroma's van kruisbes tropisch fruit en perzik, heeft een bleekgele kleur en intense, zuivere geuren. Een elegante wijn met een fraai uitgebalanceerde smaak. Te serveren als aperitief of bij schaal- en schelpdieren en visgerechten. Probeer deze wijn ook eens bij geitenkazen.

Misty Cove Sauvignon Blanc heeft een lichte kleur met een groene zweem. In de geur zijn het de karakteristieke elementen van kruisbessen, verse kruiden en meloen die strijden om op de voorgrond te komen. De smaak is vol en sappig met indrukken van passievrucht en citrusfruit. De afdronk is lang en het bewijs van de hoge kwaliteit. Serveer deze wijn als aperitief en bij diverse visgerechten, oesters, geitenkaas, asperges en salades.

Portillo Sauvignon Blanc is een frisse, crispy en fruitvolle wijn. Helder lichte kleur met groene reflexen. In de geur roze grapefruit en vijgen. Zuren perfect in balans, echt Sauvignon! Een perfecte combinatie met vis en schelpdieren, ook heerlijk bij salades, asperges en als frisse, rijke drinkwijn.