Proefdoos Salentein Barrel Selection (Ook een eigen samenstelling is mogelijk!)

Argentinië | Uco Valley

€ 89,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Deze Proefdoos bevat de 6 soorten Salentien Barrel selection die wij verkopen. Mocht je de proefdoos anders willen samenstellen, geef dit dan aan in het veld "opmerkingen" aan het eind van de bestelprocedure.

Salentein Sauvignon Blanc Barrel Selection : Een wijn met een zachtgele kleur met een groene zweem en een iets gouden tint. De wijn heeft krachtige aroma's van kruisbessen, buxus en citrusvruchten en daarnaast ook aroma's van wit- en tropisch fruit. De volle smaak met mooie, verfijnde zuren zorgt ervoor dat de wijn ook lekker fris is. Bij salades met schaal en/of schelpdieren, krachtige geitenkazen, aziatische kruidige gerechten en exotische visgerechten.

Salentein Chardonnay Barrel Selection: Een goudgele wijn met een rijke, volle neus van rijp fruit, honing, wat vanille en caramel van nieuw, licht gebrand, Frans eiken. De smaak is fris, levendig, zacht en krachtig tegelijk. Veel fruit, wat honing, een botertje en dat alles blijft lang hangen. Heerlijk bij rijke rijke vis-, kip- en witvlees gerechten. Ook heerlijk als volle, rijke genietwijn.

Salentein Pinot Noir Barrel Selection: Een rijke, zwoele en complexe wijn met tonen van rijpe kersen, bessen en kruiden. Het vleugje vanille is afkomstig van de lagering op Frans eiken. Deze verfijnde Argentijn heeft een zachte, lange afdronk. Eigenlijk een prachtig voorbeeld van een authentieke topwijn uit de Bourgogne, waarmee het talent van sommige wijnmakers uit de Nieuwe Wereld weer eens wordt bevestigd. Te serveren bij rood vlees, wild (hert) en gevogelte, alsmede rijke belegen en romige kaassoorten. reserva reserve

Salentein Cabernet Sauvignon Barrel Selection: Een prachtige, volle intens rode wijn met body en aroma's van rijp zwart fruit, peper en vanille. De smaak heeft veel body en is zeer rijk en vol maar tegelijk elegant met zachte tannines en lange, rijke afdronk. Deze voortreffelijke wijn wordt uitgebracht op een chique, zware fles. Serveren bij rijke (gegrilde) vleesgerechten (rood en wit) en wild en bij rijke kaassoorten.

Salentein Merlot Barrel Selection: Een prachtige wijn met een fonkelend violette kleur. Het bouquet is zwoel en rijk, bomvol met rijp fruit, mint en vanille. De krachtige, compacte smaak toont veel concentratie en complexiteit en lange lengte. Een echte dinerwijn, maar door zijn zachte rijke smaak ook heerlijk als chique drinkwijn.

Salentein Malbec Barrel Selection: Wat een fantastische en grote Argentijnse wijn! Met een kleur van diep violet kent deze wijn zachte tannines en subtiele houtaroma’s. De smaak is gul en vlezig met zwart fruit, bessen en chocolade. De finale openbaart zich door prachtige gerookte en eikenhouten tonen. Salentein Reserve Malbec is een geweldige wijn bij gegrilde vleesgerechten, zoals de beroemde Argentijnse steak en lamsvlees, alsmede wild als fazant, patrijs, haas en konijn.

Wanneer je de samenstelling van deze proefdoos wilt wijzigen naar bijvoorbeeld 2 chardonnay en 4 merlot, zet dit dan a.j.b. in het veld "opmerkingen" dan zorg ik dat de inhoud van deze proefdoos aangepast wordt.

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië