Proefdoos - Kilhix/Calathus - Argentië

Rood | Argentinië | Tupungato

€ 89,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Kilhix Malbec is een heerlijke volle, frisse en verfijnde wijn.De kleur is intens, helderrood met paarse nuances die overeenkomen met zijn jeugd en intensiteit. De neus is complex met aroma's van pruimen en specerijen gecombineerd met nuances van vanille en mokka die zijn onstaan tijdens de rijping op nieuwe eikenhouten vaten. De afdronk is lang en zacht met rijpe, bijna zoete tannine. Het is een evenwichtige en prachtige wijn die laat zien hoe mooi een Mallbec wijn kan zijn voor een meer dan nette prijs, echt genieten! Serveer deze wijn bij gekruid vlees, kazen en wildgerechten vergezeld door rijke rode sauzen.

Kihlix Cabernet Sauvignon is intens helderrood met paarse randen die overeenkomen met zijn jeugd en intensiteit. De neus is intens en complex met tonen van rood fruit, een vleugje chocolade en specerijen als zwarte peper, tabak en nuances van vanille die zijn onstaan door de rijping op eikenhouten vaten. In de mond is deze wijn aangenaam krachtig, rijk en vol met rijp fruit en heerlijke houttonen. De tannines zijn krachtig maar tegelijk zacht. Het is een evenwichtige en prachtige wijn die laat zien hoe mooi een Cabernet Sauvignon wijn kan zijn voor een meer dan nette prijs, echt genieten! Serveer deze wijn op 18°C bij rood vlees, lamsvlees en kazen.

Kilhix Pinot Noir wordt gekenmerkt door zijn subtiliteit en complexiteit. Om de kenmerken van de Pinot Noir druif optimaal terug te laten komen heeft deze wijn een korte vatrijping gehad, waardoor deze slechts een vleugje eikenhout heeft. De kleur is licht rood van kleur, briljant en diep. De geur en smaak is complex met duidelijke tonen van zoete pruimen, aardbeien en bloemen, gecombineerd met tonen van vanille en mokka die zijn ontstaan tijdens de rijping op nieuwe eikenhouten vaten. Van deze prachtige raszuivere wijn schenk je graag nog een tweede glas. Serveer deze wijn als aperitief, bij pasta’s met romige sauzen en champignons, gevogelte, vederwildgerechten, kazen, ham, wit vlees en lichtgekoeld bij tonijn. 

Calathus Malbec is robijnrood met paarsblauwe tinten. In de geur ruik je rijpe pruimen en bramen en aroma's die zijn ontstaan door de rijping op eikenhouten vaten als kruiden, vanille en specerijen  De smaak is gestructureerd, harmonieus, vlezig en elegant. De krachtige tannines zijn bijna zoet geworden door de rijping. Serveer deze wijn bij rood vlees, kazen en wildgerechten vergezeld door rijke rode sauzen.

Calathus Gran Corte is een een wijn waarin je de aanwezigheid van alle drie druivenrassen goed terug proeft. Deze blend is zorgvuldig samen gesteld, waarbij elke druif zijn specifieke smaak en geur af geeft. Het vlaggenschip Malbec domineert, deze zorgt voor rood fruit, pruimen en fluweelachtige tannines, de Cabernet Franc brengt complexiteit, specerijen, kruiden en jonge tannines en de Petit Verdot draagt zijn steentje bij met zwart fruit, bramen, kokos en zoete tannines. Serveer deze wijn bij rood vlees, wild, gebraad en gerijpte half harde kazen.

Calathus Chardonnay is heldergeel met gouden tinten. In geur ruik je banaan en groene appel bloem met nuances van eikenhout, vanille en heidebloesem. In de mond is deze wijn zacht, elegant en complex en mooi in balans met nuances van appel, boter, vanille en honing. De afdronk is lang en zeer vol met een goede balans tussen de frisse zuren en de vanilletonen. Serveer deze wijn bij rijke visgerechten, schaal- en schelpdieren, kazen, gevogelte en witvlees met champignons en lichte witte sauzen.

Dit artikel komt van wijnhuis Finca don Carlos (Calathus) - Argentinië