Proefdoos - Houtgerijpte Chardonnay's

Vol rijk vanille |

€ 58,99 per doos

Montes Alfa Chardonnay is een volle, rijke en fruitige witte wijn. In de smaak herkent u banaan, ananas en tropisch fruit. Er is een perfecte balans tussen de houttonen en het fruit. Deze topwijn heeft een mooie finale met een boterachtige afdronk. Perfect te serveren bij rijke vis- en kipgerechten of als heerlijke wijn om "zo" van te genieten! Deze prachtige 100% Chardonnay heeft 12 maanden op franse eiken vaten gerijpt.

Wente Morning Fog Chardonnay heeft een goudgele kleur en de aroma's van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen, tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk. Deze wijn is voor 50% gegist in neutraal eiken vaten, de andere helft op roestvrij stalen tanks. Serveer deze wijn als aperitief en bij vissoorten zoals tonijn en tong, bij coquilles, mosselen, gevogelte, wit vlees in roomsaus en romige kazen.

Bon Courage Chardonnay Wooded Cuvee Prestige is een intense wijn met aroma's van perzik en citrus. Je proeft grapefruit, limoen, vanille en butterscotch. De prachtige afdronk is complex en lang. Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 10-12 °C. bij diverse visgerechten (met saus), schaal en schelpdieren, wit vlees en gevogelte. Ook heerlijk om "zo" van te genieten! Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Philibert du Charme Chardonnay heeft een mooie goudgele kleur. Een rijke neus met zeer aromatische en fruitige geuren van verse bananen en peren, gevolgd door houtachtige tinten van praline en gekonfijte kastanjes. Deze zeer fijne en delicate wijn is vol en fris in de mond, eindigend met smaken van peren en vanille. Serveer deze wijn als aperitief en bij foie gras, vis met een romige saus, zeevruchten, gevogelte, wit vlees en verse geitenkaas.

Bergsig Estate Chardonnay heeft een rijke citroen- limoen geur met interessante rook tonen van de hout lagering. De smaak is romig, rijk en vol met nuances van vers gebakken brood, vanille en 'n vleugje boter. Zeer mooie rijke en zuivere wijn met een lange afdronk. Serveer deze wijn bij diverse visgerechten (met romige saus), wit vlees en gevogelte. Ook heerlijk om "zo" van te genieten! Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Berthus Chardonnay Oaked is goudgeel van kleur. In de geur wat vanille en het karakteristieke “botertje”. De smaak is heel vol en rijk met elementen van rijp geel fruit. Een “dikke” Chardonnay met toch voldoende frisheid. Serveer deze wijn als aperitief en bij foie gras, vis met een romige saus, zeevruchten, gevogelte, wit vlees en romige kazen.