Portillo Sauvignon Blanc - Salentein

Fris droog fruitig wit | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Geitenkaas, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 9,99 per fles
€ 59,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Portillo Sauvignon Blanc is een frisse, crispy en fruitvolle wijn. Helder lichte kleur met groene reflexen. In de geur roze grapefruit en vijgen. Zuren perfect in balans, echt Sauvignon!

Een perfecte combinatie met vis en schelpdieren, ook heerlijk bij salades, asperges en als frisse, rijke drinkwijn.

Finca El Portillo is het kwaliteitslabel van Bodega El Portillo in Mendoza, Argentinië. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit hun 68 hectare wijngaarden, gelegen in een rotsachtige omgeving op 1100 meter hoogte, aan de voet van het imposante Andesgebergte. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. Voor alle El Portillo wijnen worden de druiven uitsluitend met de hand geplukt.

Tijdens het vinificatieproces wordt een combinatie toegepast van moderne en traditionele technieken. De rijping geschiedt op roestvrij stalen tanks en deels en korte periode op nieuwe eiken vaten, bij een constante temperatuur van 12 graden Celsius.

De druiven uit de Finca El Portillo wijngaard worden verwerkt in de zeer moderne en architectonisch indrukwekkende Bodega Salentein, het prestigieuze wijnproject van de Nederlander Mijndert Pon. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië