Portillo Rose Malbec - Salentein

Fris fruitig sappig | Argentinië | Mendoza

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Salades, Vis

€ 8,99 per fles
€ 53,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Portillo Malbec rosé heeft een paars roze kleur. Aangenaam fris ruikende rosé met elegante aroma’s van rood fruit. De smaak is sappig en de wijn heeft een plezierige afdronk.

De druiven worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren.

Finca El Portillo … pure schoonheid uit Argentinië. Onder regie van eigenaar Bodegas Salentein wordt door het er naastgelegen Bodega El Portillo een serie van 7 prachtige cépage wijnen op de markt gebracht, die alle voor 100% bestaan uit één druivensoort. Met gevolg pure kwaliteitswijnen vol met fruit én smaak en daarmee een streling op de tong van iedere wijnliefhebber. De Finca El Portillo wijnen behoren tot de opvallende wijnen uit de “Nieuwe Wereld”, mede door de ideale groei omstandigheden en de mooie mineraliteit in o.a. de Malbec druiven waaruit deze uitstekende rosé cépage is samengesteld.

Malbec is de belangrijkste druif voor rode wijn in Mendoza. Men heeft met dit ras zoveel succes, dat het ook wel wordt getypeerd als de 'nationale druif van Argentinië'. Voor het maken van de Finca El Portillo Rosé Malbec wordt tijdens de vinificatie in het ultramoderne wijnbedrijf een combinatie toegepast van moderne en traditionele technieken, waarna de rijping geschiedt op roestvrij stalen tanks. Mede door de hoge ligging van de wijngaarden en de ouderdom van de wijnstokken resulteert dit in een wijn met een opmerkelijke frisheid en intensiteit.

De 68 hectare wijngaarden van Bodega El Portillo liggen in Valle de Uco, nabij Tunuyán, in een rotsachtige omgeving op 1100 meter hoogte, aan de voet van het imposante Andesgebergte in dé Argentijnse wijn- provincie Mendoza. De gemiddelde leeftijd van de Finca El Portillo wijnstokken is 30 jaar. Alle druiven worden er met de hand geplukt en op gezonde kwaliteit geselecteerd. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen met zonnige dagen en koele nachten, 14 graden gemiddeld en een rotsachtige bodem waarvan het gesteente zorgt voor een perfecte waterdrainage, is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren.

Het ultramoderne wijnbedrijf van El Portillo behoort samen met top wijnhuis Bodegas Salentein tot het zeer prestigieuze Argentijnse wijnproject van de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië