Portillo Pinot Noir - Salentein

Vol zacht fris fruitig rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Barbeque, Gevogelte, Kaas, Vis

€ 8,99 per fles
€ 53,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Portillo Pinot Noir is een jonge helderrode wijn, waarin de geuren van kersen, bramen en specerijen je tegemoet komen. De wijn is uitgebalanceerd, vol en sappig met soepele tannine en een elegante en fruitige finale.

Finca El Portillo Pinot Noir smaakt heerlijk fris en fruitig op zich, maar hij komt ook goed tot zijn recht bij gebraden gevolgelte en kalfvlees of bijvoorbeeld bij een kaasplank met belegen kazen. Serveer hem licht gekoeld op ongeveer 16 graden Celsius, zodat de wijn frisser en fruitiger wordt. Gekoeld is deze wijn ook heerlijk bij tonijn.

De druiven uit de Finca El Portillo wijngaard worden verwerkt in de zeer moderne Bodega El Portillo. Dit wijnbezit is eigendom van Bodegas Salentein, het prestigieuze Argentijnse wijnproject van de Nederlandse eigenaar Mijndert Pon.

Finca El Portillo Pinot Noir is een opvallende wijn uit de 'Nieuwe Wereld' en komt uit de grote wijnstreek Mendoza in Argentinë. De wijngaarden van Bodega El Portillo omvatten 68 hectare en liggen er in een rotsachtige omgeving op 1200 meter hoogte aan de voet van het imposante Andesgebergte. De gemiddelde leeftijd van de Pinot Noir stokken in de wijngaarden van Bodega El Portillo is 20 jaar. De bodem bestaat er uit gesteente wat zorgt voor een perfecte waterdrainage en resulteert in mooie mineraliteit in de wijnen.

Voor het maken van de Finca El Portillo Pinot Noir wordt tijdens de vinificatie een combinatie van moderne en traditionele technieken toegepast, waarna de rijping geschiedt op roestvrij stalen tanks. Mede door de hoogteligging van de wijngaarden en de ouderdom van de wijnstokken resulteert dit in een wijn met een opmerkelijke frisheid en intensiteit. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië