Portillo Merlot - Salentein

Vol stevig fris kruidig rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Barbeque, Gevogelte, Kaas, Rood vlees, Wit vlees

Vanaf € 8,33 per fles
€ 9,99 per fles
€ 59,94 € 49,98 per doos

Portillo Merlot heeft een robijnrode kleur. In de geur, aroma’s van rijpe frambozen, bessen, kersen en specerijen. De wijn heeft zachte tannine in de smaak en een stevige, lange afdronk.

Serveer deze wijn bij gevogelte, wit en rood vlees en bij jonge kazen.

Finca El Portillo is het kwaliteitslabel van Bodega El Portillo in Mendoza, Argentinië. De druiven voor deze Merlot wijn zijn afkomstig uit hun 68 hectare wijngaarden, gelegen in een rotsachtige omgeving op 1200 meter hoogte, aan de voet van het imposante Andesgebergte. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. Voor alle El Portillo wijnen worden de druiven uitsluitend met de hand geplukt.

Tijdens de vinificatie in de wijnkelder van eigenaar Bodega Salentein wordt een combinatie toegepast van moderne en traditionele technieken. De rijping geschiedt op roestvrij stalen tanks met toevoeging van een kleine hoeveelheid Merlot die enige tijd heeft gerijpt op eiken vaten.

De druiven uit de Finca El Portillo wijngaard worden verwerkt in de zeer moderne en architectonisch indrukwekkende Bodegas Salentein, het prestigieuze wijnproject van de Nederlander Mijndert Pon. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië