Portillo Malbec - Salentein

Vol rijk zacht soepel fruitig kruidig rood | Argentinië | Uco Valley

Lekker bij: Barbeque, Grillades, Kaas, Lamsvlees, Rood vlees, Wild

€ 9,99 € 8,75 per fles
€ 59,94 € 52,50 per doos

Portillo Malbec is een volle, zachte, bijna romige Argentijn, goed gemaakt en karaktervol. De kleur is donkerrood met iets paars. De geur is uitbundig met rijp zoet fruit (kersen en pruimen) laurier en een vleugje tabak. De smaak is aangenaam krachtig en rijk met wat kruidigheid, kersen en gedroogde pruimen en 'n toefje chocolade. Deze afdronk is pittig met een vleugje kaneel. Deze wijn heeft een prachtige balans tussen kruidigheid, fruit en eikenhout aroma's.

Serveer deze wijn op 18°C bij diverse wild- en vleesgerechten.

Finca El Portillo is het kwaliteitslabel van Bodega El Portillo in Mendoza, Argentinië. De druiven voor deze Malbec wijn zijn afkomstig uit hun 68 hectare wijngaarden, gelegen in een rotsachtige omgeving op 1100 meter hoogte, aan de voet van het imposante Andesgebergte. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. Voor alle El Portillo wijnen worden de druiven uitsluitend met de hand geplukt.

Tijdens het vinificatieproces wordt een combinatie toegepast van moderne en traditionele technieken. De rijping geschiedt op roestvrij stalen tanks en deels en korte periode op nieuwe eiken vaten, bij een constante temperatuur van 12 graden Celsius.

De druiven uit de Finca El Portillo wijngaard worden verwerkt in de zeer moderne en architectonisch indrukwekkende Bodega Salentein, het prestigieuze wijnproject van de Nederlander Mijndert Pon. salentijn

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië