Poggiotondo Chianti Superiore DOCG (bio)

Spicy rijp fruit fris sappig rood | Italië | Toscane

Lekker bij: Oude kaas, Pasta, Rood vlees

€ 14,50 per fles
€ 81,00 per doos
(€ 13,50 per fles)

Poggiotondo Chianti Superiore DOCG (bio) is een donkere kersenkleurige wijn. Sappig met kruidige, zoete donkere kersen en wild fruit, maar ook een beetje hartig. Prachtig in balans en harmonieus. Zowel glad als pittig en een frisse finish.

Serveer deze wijn bij rijke gerechten, vooral met de traditionele Toscaanse gerechten, gegrilde steak en gerijpte kaas.

 Deze uitstekende wijn bestaat uit drie druivensoorten: Sangiovese, Canaiolo en Colorino. De Superiore druif fermenteert in cement tanks waarbij alleen inheemse gisten gedurende 12 dagen bij 28°C worden gebruikt. Dan rijpt de wijn nog eens 12 maanden in eiken vaten. De bodem is kalkrijk met witte zeeschelpen, die elegantie en complexiteit voor wijnen met zich meebrengt.

Het wijndomein Poggiotondo is gelegen in het kleine authentieke dorp Cerreto Guidi gelegen in het prachtige glooiende landschap in het Italiaanse Toscane. Poggiotondo is het familiedomein van de beroemde wijnmaker/oenoloog Alberto Antonini, o.a. wijnmaker bij onze welbekende Italiaanse producent Farnese Vini en voormalig wijnmaker bij Marchesi Antinori. De wijnen van Poggiotondo worden met véél respect voor de regio Chianti geproduceerd, volledig biologisch sinds 2014, maar wel volgens de moderne visie van Alberto Antonini.