Poggiotondo Chianti DOCG (bio)

Levendig rijp fruit fris rood | Italië | Toscane

Lekker bij: Lichte vleesgerechten, Ossenhaas, Oude kaas, Pasta, Rood vlees

€ 11,50 per fles
€ 64,50 per doos
(€ 10,75 per fles)

Poggiotondo Chianti DOCG (bio) heeft een diepe granaat rode kleur. Aroma's van gedroogde oregano met donkere en rode kersen. Rijpe kersen in de mond bieden evenwicht aan de iets stevige tannine. Een levendige, frisse zuurgraad in de afdronk.

Serveer deze wijn bij rijke gerechten, vooral met de traditionele Toscaanse gerechten, gegrilde steak en gerijpte kaas.

Deze Chianti is gemaakt van drie verschillende druivensoorten: Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Het fruit wordt gefermenteerd met inheemse gisten. Vervolgens gaat de wijn door een blaas pers voor het rijpen in cement en grote eiken vaten. Malolactische fermentatie gebeurt op natuurlijke wijze. De druiven worden ontsteeld en zacht geplet, waarnaar ze fermenteren in betonnen tanks. De bodem is kalkrijk met witte zeeschelpen, die elegantie en complexiteit voor wijnen met zich meebrengt.

Het wijndomein Poggiotondo is gelegen in het kleine authentieke dorp Cerreto Guidi gelegen in het prachtige glooiende landschap in het Italiaanse Toscane. Poggiotondo is het familiedomein van de beroemde wijnmaker/oenoloog Alberto Antonini, o.a. wijnmaker bij onze welbekende Italiaanse producent Farnese Vini en voormalig wijnmaker bij Marchesi Antinori. De wijnen van Poggiotondo worden met véél respect voor de regio Chianti geproduceerd, volledig biologisch sinds 2014, maar wel volgens de moderne visie van Alberto Antonini.