Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Poggio Le Volpi Donnaluce

Exotisch fruit vol rijk zacht romig vanille | Italiƫ | Lazio

Lekker bij: Aperitief, Geitenkaas, Gevogelte, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis

Poggio Le Volpi Donnaluce maakt een onvergetelijke indruk met aroma's van bloemen en tropisch fruit. In de smaak is hij vol en krachtig, met smaken van tropisch fruit, vanille, gele room, eikenhout en een hint van kruiden en passievrucht. Maar een zeer intense wijn met een volle dikke structuur! Wat een klasse.

Poggio Le Volpi Donnaluce is niet alleen een prachtige aperitiefwijn, maar ook een wijn die heerlijk smaakt bij geroosterde vis, pasta, kreeft en gewokte mosselen én bij romige rijke kaassoorten. Om optimaal van deze mooie wijn te genieten wordt aanbevolen de wijn te serveren in grote glazen.

De Donaluce is een authentieke witte Italiaanse wijn. De druiven voor deze IGT uit Lazio komen uit wijngaarden in de streek rond Monteporzio Catone. De wijn wordt op de markt gebracht door het Italiaanse huis Poggio Le Volpi dat al jaren toonaan- gevend wijnen maakt in Lazio, het grote wijngebied rond Rome. De Donnaluce wordt gemaakt uit een combinatie (blend) van drie druivenrassen, waarvan het belangrijkste deel bestaat uit twee typisch Italiaanse rassen, namelijk voor 60% uit Malvasia del Lazio, 30% uit Greco en 10%Chardonnay. Na de oogst worden de druiven modern gevinifieerd, waarna de wijn in de kelders van Poggio Le Volpi een traditionele rijping op eikenhouten vaten krijgt.

 

€ 19,99 per fles
€ 119,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/poggio-le-volpi-donnaluce