Pizzolato Prosecco Treviso

Rond zacht fris soepel mousserend | Italië | Friuli-Venezia-Giulia

Lekker bij: Aperitief, Lunch, Salades, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

€ 8,75 per fles
€ 47,70 per doos
(€ 7,95 per fles)

Pizzolato frizzante Treviso is een droge, strogele wijn die aangenaam tintelt op je tong. Delicaat met een aangename fijne mousse, wat appel, ananas, limoen en een vleugje perzik. Ingetogen, niet uitbundig, elegant en verfijnd met een mooie balans tussen het rijpe fruit en de frisse zuren.

Serveer deze prosecco als aperitief of bij hors d’oeuvres en tussengerechten of gegrilde en gebakken vis of bij de brunch.

Sinds 1991 is La Cantina Pizzolato, zoals het domein officieel heet, biologisch gecertificeerd. Het ligt iets ten noorden van Treviso in Veneto. De familie Pizzolato heeft het domein al vijf generaties in eigendom en het wordt nu bestierd door Settimo Pizzolato. De wijngaarden beslaan zo’n 58 hectaren.

Deze Prosecco is een zogenaamde “frizzante”, oftewel een half mousserende wijn. De tweede gisting geschied in afgesloten vaten waardoor het koolzuurgas in de wijn oplost. Deze biologische Prosecco komt uit Valdobbiadene, een van de twee Proseccogebieden die de herkomstbenaming DOCG mogen dragen (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Italiaanse wijnen met een dergelijke “goedkeuring” zijn trouwens makkelijk te herkennen aan het labeltje rond de hals.