Pico Maccario Tre Roveri Barbera d'Asti superiore

Vol rijk krachtig fruitig vanille rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Kaas, Ossenhaas, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 125,00 per doos

Pico Maccario Tre Roveri Barbera D'Asti superiore is gemaakt van de Barbera druif. De wijn heeft een robijnrode kleur met wat donkere schakeringen. Heerlijke geur met aroma`s zoals rijp fruit, vanille en munt. Deze prachtige wijn is complex en heel delicaat van smaak heeft een perfecte balans tussen zoet sappig fruit, mooie frisse zuren, vanilletonen en tannine.

Serveer deze wijn bij rood vlees, klein wild, harde kazen en truffelrisotto.

Deze wijn wordt in Frans eikenhout (vaten van 500 tot 2000 liter) opgevoed gedurende 12 maanden. Hier vindt de malolactische vergisting plaats. Robert Parker kende deze mooie wijn maar liefst 90 punten toe.

Pico Maccario is een jong bedrijf, met één duidelijk voordeel: een aanééngesloten wijngaard van 70 hectare, en een winery die in het hart daarvan ligt. Wat meteen opvalt aan dit bedrijf is het grenzeloze perfectionisme dat door iedereen gedragen wordt. Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten, over alles is lang en grondig nagedacht. De beide broers Maccario, Pico en Vitaliano, hebben voor hun bedrijf ook meteen een unieke fles laten ontwerpen, waarop het schild met de roos is terug te vinden.