Pico Maccario Lavignone Barbera d'Asti

Vol zacht fruitig sappig rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Kaas, Oude kaas, Pasta, Patés, Rood vlees, Stoofvlees

€ 95,94 per doos

Pico Maccario Lavignone Barbera d'Asti heeft een diep robijn rode kleur. De geur is intense en charmant met rode vruchten als: kersen, pruimen en rode bessen. Deze wijn heeft een mooie complexe structuur, is heerlijk vol, zacht, sappig en fruitig van smaak met een heerlijke lange en zachte afdronk.

Heerlijk bij pasta's, rood vlees, stoofvlees, paté's en harde kazen.

De wijngaarden zijn gelegen op glooiende heuvels gevormd in het Pleistoceen door afzettingen van de rivieren.

Deze wijn is gemaakt van 100% Barbera druiven. De druiven worden geplukt bij volledige rijpheid. Na het voorzichtig persen van de druiven ondergaan de druiven een maceratie van 10/12 dagen. Waarna de wijn voor een periode van 9 maanden in rvs-vaten wordt gerijpt.

Pico Maccario is een jong bedrijf, met één duidelijk voordeel: een aanééngesloten wijngaard van 70 hectare, en een winery die in het hart daarvan ligt. Wat meteen opvalt aan dit bedrijf is het grenzeloze perfectionisme dat door iedereen gedragen wordt. Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten, over alles is lang en grondig nagedacht. De broers Maccario, Pico en Vitaliano, hebben voor hun bedrijf ook meteen een unieke fles laten ontwerpen, waarop het schild met de roos is terug te vinden.