Pico Maccario Estrosa Monferrato

Vol complex rijk fris intens romig wit | Italië | Piemonte

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Gevogelte, Kreeft, Romige kazen, Sushi, Vis, Wit vlees

€ 95,94 per doos

Pico Maccario Estrosa Monferrato Bianco is strogeel van kleur en heeft een aantrekkelijke, elegante lichtaromatische neus met tonen van steenvruchten, citrusmarmelade en amandelbloesem. De smaak is vol, rank en fijn en tegelijk volen breed, complex en zeer verleidelijk met fruit als bloedsinaasappel en rode grapefruit en kruidige tonen van buxus. Rijke, maar tegelijk frisse afdronk met fruit als peer, perzik, wat amandelspijs en een vleugje mineraliteit. Mooie vulling en lengte. Een spannend glas!

Deze wijn is heerlijk als aperitief en breed inzetbaar o.a. bij milde kazen, witvlees, schaaldieren en vis. Bij kreeft is deze Estrosa helemaal een feestje om te drinken!

Deze wijn bestaat uit een interessante druivencombinatie waarin Sauvignon Blanc de overhand heeft, naast Chardonnay (die voor vulling zorgt) en Favorita (locale Piemontese druivensoort zorgt voor een zweem kenmerkend anijs/venkel). Deze wijn is veel beter dan menig Roero Arneis of Langhe.

Deze geweldige wijn is heerlijk als aperitief en breed inzetbaar o.a. bij milde kazen, witvlees, schaaldieren en vis. Bij kreeft is deze Estrosa helemaal een feestje om te drinken!

Pico Maccario is een jong bedrijf, met één duidelijk voordeel: een aanééngesloten wijngaard van 70 hectare, en een winery die in het hart daarvan ligt. Wat meteen opvalt aan dit bedrijf is het grenzeloze perfectionisme dat door iedereen gedragen wordt. Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten, over alles is lang en grondig nagedacht. De beide broers Maccario, Pico en Vitaliano, hebben voor hun bedrijf ook meteen een unieke fles laten ontwerpen, waarop het schild met de roos is terug te vinden.