Pico Maccario Dolcevita Moscato d'Asti

Levendig exotisch fruit fris middelzoet intens | Italië | Piemonte

Lekker bij: Aperitief, Desserts, Exotisch fruit (mango,ananas), Wijn voor elke dag / feestje

€ 90,00 per doos

Pico Maccario Dolcevita Moscato d'Asti heeft in de geur intense, met zoete aromas van appel en honing. De smaak is fris en aromatisch, mooie balans tussen frisse zuren en zoet. De fijne bubbels zorgen voor een elegante afdronk.

Serveer deze wijn bij desserts, maar zeker ook zeer geschikt als dorstlesser op elk moment van de dag.

De druiven zijn afkomstig van de heuvels rond het dorpje Asti (bij Turijn) en worden volledig met de hand geplukt. Gezonde druiven zijn essentieel voor dit productieproces. deze wijn is onstaan door een Moderne witte vinificatie, door koeling wordt de vergisting gestopt bij 5,5% alcohol. Dit proces vindt plaats in gesloten tanks waardoor ook een deel van het koolzuur in de wijn achterblijft.

Pico Maccario is een jong bedrijf, met één duidelijk voordeel: een aanééngesloten wijngaard van 70 hectare, en een winery die in het hart daarvan ligt. Wat meteen opvalt aan dit bedrijf is het grenzeloze perfectionisme dat door iedereen gedragen wordt. Vanaf de verzorging van de wijngaard tot het ontwerp van het logo en de etiketten, over alles is lang en grondig nagedacht. De broers Maccario, Pico en Vitaliano, hebben voor hun bedrijf ook meteen een unieke fles laten ontwerpen, waarop het schild met de roos is terug te vinden.