Pedro Ximenez PX Cosecha 0.5 ltr.

Vol rijk zoet | Spanje | Montilla

Lekker bij: Chocolade, Desserts, Kaas, Noten

€ 14,99 per fles
€ 596,46 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Pedro Ximénez (PX) Cosecha 0.5 heeft een zuivere en doorzichtige kleur. Nectar van rijp en gedroogd fruit als rozijnen in de geur. Zijdezacht en soepel en bijna stroopachtig in de mond, vol, rijk en soepel. Warm en elegant met een lange afdronk. In de afdronk zijn smaken als rozijnen en chocolade herkenbaar.Geen rijpingsproces op hout, dit om de frisheid uit de aroma's van de rozijnen volledig te behouden. Gemaakt uit één oogstjaar en dus niet afkomstig van het Solera systeem.

Heerlijk bij gebak, chocolade, gedroogde vruchten of ijs. Ook bij lichte rijpe kaassoorten, noten, dadels en vijgen is het echt genieten van deze wijn.

Montilla - Moriles is gelegen in het district Corboda, in de historische driehoek Granada - Sevilla - Corboda. De streek is beroemd om haar 'sherry'- achtige wijnen, men werkt echter uitsluitend met de Pedro Ximénez druif. Dat maakt deze wijnen zeer karakteristiek en bijzonder!Wie sherry zegt denkt doorgaans aan de populaire medium-dry of de beendroge bleke Fino. Maar er is ook een zeer bijzondere tegenhanger hiervan: de bijna zwarte, zoetige sherry gemaakt van de Pedro Ximenez druif, een ras dat uitstekend gedeit rond het Zuid Spaanse Jerez de la Frontera.

De solera’s van Luis Caballero zijn gelegen in de stad El Puerto de Santa María in Cádiz. In deze omgeving worden de druiven gedurende 2 tot 3 dagen in de zon gedroogd. Rijping door oxidatie in Amerikaanse eiken vaten van 500 ltr. volgens het karakteristieke Criadera en Solera systeem.

Donkere mahoniehouten tot zwarte kleur. Rijk en vol met een geparfumeerde en zoete, zachte smaak zoals gedroogde rozijnen. Zeer complex met een grootse afdronk.

Een grootse wijn bij oude kaas, dadels, vijgen en chocolade. Wordt gebruikt voor het bekende dessert van Jerez, nl. ijs met Pedro Ximenez.

Dit artikel komt van wijnhuis Perez Barquero - Spanje