Paul Mas Maury 0,375

Rijp fruit complex rijk zacht zoet | Frankrijk | Roussillon

Lekker bij: Aperitief, Blauwe kazen, Chocolade, Desserts, Ganzelever, Kaas

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Paul Mas Maury is diep paars van kleur met rode tinten. In de geur: donker fruit en kruiden. Hij is rijk en fluwelig met zachte tannines en vervolgens zoet met een lange afdronk. Is jong drinkbaar maar ontwikkelt zich nog prachtig van het mooie fruit naar mooie aroma's van koffie, cacao en fruitmarmelade. Makkelijk 10 tot 15 houdbaar.

Serveer deze bijzondere wijn op 10-12 graden, als aperitief of bij rood fruit, foie gras en blauwe kaas, zoals Stilton en Roquefort. Oudere Maury past, zoals Banyuls, uitstekend bij desserts met pure chocolade.

Jean Claude Mas is de wijnmaker van een serie wijnen onder de naam Mas des Mas. Zijn topwijnen van de beste appellaties uit de Languedoc en Roussillon. Hier betreft het een rode “vin doux naturel” van 6 ha. wijngaarden bij Maury (25 km ten noordoosten van Perpignan).

De Grenache druiven komen van meer dan 40 jaar oude wijnstokken. De druiven worden laat handmatig geoogst. Daardoor is er een lage opbrengst van 25 hl/ha, extra rijp, zeer donkere kleur, zachte tannines en lage zuurgraad. De druiven worden gedurende 3 weken gegist op het vat. Elke dag overgepompt om maximale extractie van de tannines te krijgen. Vervolgens wordt alcohol toegevoegd om de vergisting te stoppen. Hierna 9 weken op het vat om een goede balans te krijgen. Vervolgens wordt er geperst en gaat de wijn 14 maanden op grote eikenhouten vaten van 5 hl, genaamd “touries”. Ontstaat een wijn met 17,5% alcohol.

Dit artikel komt van wijnhuis Paul Mas - Frankrijk