Passio Nero d'Avola Appassite Sicilia

Specerijen rijp fruit vol rood | Italië | Sicilië

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees, Stoofpot, Stoofvlees

Vanaf € 8,49 per fles
€ 8,99 per fles
€ 50,94 per doos

Passio Nero d'Avola Appasite Sicilia is een echte appassimento wijn, intens, zwoel, zacht en zeer fruitig. Een wijn met veel van alles, dus ook veel genot! In de neus lekker rijp fruit en tonen van kruidnagel, oud leer en tabak. In de smaak vol en zacht met zwoel rood fruit.

Serveer deze wijn bij gerechten met rood vlees, pizza en pasta. Ook lekker bij de borrel of een kaasplank.

Met trots introduceren wij u deze nieuwe wijnen, Appassimento, dus laat geoogste druiven met meer smaak en suikers om zo een krachtige en zwoele smaak neer te kunnen zetten in de wijn.

Deze bijzonder smaakvolle wijnen komen van het vulkanisch eiland Sicilië en zijn vernoemd naar Passìo, een Siciliaans woord dat de "zondagwandeling" door de straten of op het plein van de stad betekend. Dit roept rust, luchtigheid en vrije tijd op, aangename momenten van "traagheid", zo langzaam als het rijpen van deze druiven, die op natuurlijke wijze aan de plant worden gedroogd. Hierdoor komen buitengewoon gestructureerde wijnen met een intens en omhullend boeket tot leven.

De rode Nero d'Avola geeft de voorkeur aan zand en kalksteen bodem en heeft een opbrengst van 90q/ha. De druiven worden geplukt vanaf half september, ongeveer 15 dagen na de gebruikelijke oogsttijd: "Appassimento" dus.