Passio Grillo Appassite Sicilia

Rijp fruit exotisch fruit rijk zacht wit | Italië | Sicilië

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Lichte vleesgerechten, Risotto, Schaal- en schelpdieren, Vis

€ 8,99 per fles
€ 50,94 per doos
(€ 8,49 per fles)

Passio Grillo Appassite is intens, zwoel, zacht en zeer fruitig. Een wijn met veel van alles, dus ook veel genot! In de neus witte bloesem, rijpe meloen en steenfruit. In de smaak zwoel en zacht, rijp fruit en een vleugje citrus om het op te frissen.

Serveer deze wijn bij vis, schaal- en schelpdieren en witte vleesgerechten. Ook heerlijk bij bruschetta, pompoenrisotto  en bij gerechten uit de Marokkaanse keuken.

Met trots introduceren wij u deze nieuwe wijnen, Appassimento, dus laat geoogste druiven met meer smaak en suikers om zo een krachtige en zwoele smaak neer te kunnen zetten in de wijn.

Deze bijzonder smaakvolle wijnen komen van het vulkanisch eiland Sicilië en zijn vernoemd naar Passìo, een Siciliaans woord dat de "zondagwandeling" door de straten of op het plein van de stad betekend. Dit roept rust, luchtigheid en vrije tijd op, aangename momenten van "traagheid", zo langzaam als het rijpen van deze druiven, die op natuurlijke wijze aan de plant worden gedroogd. Hierdoor komen buitengewoon gestructureerde wijnen met een intens en omhullend boeket tot leven.

De witte Grillo geeft de voorkeur aan bodems met flinke stenen en kiezels en een opbrengst van 120q/ha. Druiven worden geplukt vanaf het begin tot half september, ongeveer 15 dagen na de gebruikelijke oogsttijd: dit is te danken aan de "Appassimento"-oogstmethode, een techniek waarbij druiven aan de wijnstokken worden gelaten om op natuurlijke wijze te drogen, met levendige, krachtige en sappige wijnen als resultaat. Vinificatie vindt plaats in RVS tanks.