Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy

Exotisch fruit krachtig zacht fris mineralig | Frankrijk | Loire

Lekker bij: Geitenkaas, Gevogelte, Kalfsvlees, Schaal- en schelpdieren, Vis

Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy geconcentreerde wijn en heeft een uniek karakter met balans, zachte structuur, veel fruit als citrus en groene appel. Krachtig van smaak en met een lange zachte en licht mineralige afdronk.

Serveer deze wijn bij kalfsvlees, gevogelte, visgerechten en schaal- en schelpdieren. Ook heerlijk bij mooie zachte kazen, met name een topcombinatie bij geitenkaas.

Pascal Jolivet Sancerre Blanc Clos du Roy bestaat voor 100% uit Sauvignon Blanc. Het terroir van klei en kalksteen zorgt voor een verbazingwekkende rijkdom en complexe mineraliteit. Voor deze wijn oogsten ze 0,80 hectare (één acre) van een wijngaard die 18 hectare (44 acres) beslaat boven het dorp Crézancy-en-Sancerre. Rijping op de fijne droesem gedurende 4 maanden in thermo-gereguleerde roestvrijstalen tanks. Een elegante en fijne Sancerre "cru".

Pascal Jolivet is opgericht in 1987 en is een van de meest dynamische domeinen in het Franse Loiredal. Gevestigd in Sancerre, bezit het domein nu zeventig hectare wijngaarden verspreid over de appellations van Sancerre en Pouilly Fumé. Het domein vult het landgoed aan met extra fruit afkomstig van contracttelers op lange termijn, enkele van de belangrijkste locaties van de regio, waaronder ‘Les Caillottes’, ‘Le Chêne Marchand’ en ‘Le Clos du Roy’. Pascal deelt zijn filosofie met wijnmaker Valentina Buoso: in harmonie met de natuur werken om wijnen te produceren met puur fruit, een lineair karakter en mineraliteit, waardoor een natuurlijke expressie van de wijngaard de wijnen een gevoel van plaats kan geven.

Jolivet bezit 42 hectare wijngaard in Sancerre op een hoogte van 200 tot 400 meter, dicht bij de dorpen Bué, Verdigny en Ste Gemme. De ligging, dicht bij de rivier de Loire en omgeven door bos, creëert een relatief mild microklimaat voor de wijngaarden. Deze wijn is geselecteerd uit een perceel van 3,5 hectare met veertig jaar oude wijnstokken geplant op hellingen op het zuiden op de top van het dorp Bué-en-Sancerre in het gebied genaamd "La Plante des Prés", een van de beste locaties in Sancerre. Bodems zijn rijk aan kalksteen met uitstekende afvoer. De opbrengsten zijn erg laag: de oude wijnstokken produceren minder dan 45 hectoliter per hectare. De wijnstokken worden getraind met behulp van het verticale scheutpositioneringssysteem.

€ 36,99 per fles
€ 203,94 per doos
(€ 33,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/pascal-jolivet-sancerre-blanc-clos-du-roy