Palau Cava Semi-Seco

Fris middelzoet mousserend | Spanje | Penedès

Lekker bij: Asperges, Desserts, Wijn voor elke dag / feestje

€ 7,49 per fles
€ 41,94 per doos
(€ 6,99 per fles)

Palau Cava Semi-Seco heeft een uitgebalanceerde smaakbeleving qua zoet heid en frisse zuren in de mond met een fijne mousse. De lange en elegante afdronk is heerlijk friszoet van smaak .

Serveer deze wijn als ideale begeleider van allerlei desserts. Ook heerlijk om zo te drinken!

De makers van Palau, Mont Marcal, hebben op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden (ze zijn de 3e producent van Spanje). Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën. Ongelooflijk voor deze prijs: een echte methode traditionelle met gisting op fles, van de traditionele druivensoorten voor Cava: Parellada, Macabeo en Xarel Lo. 

Penedès ligt ten zuidwesten van Barcelona en is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Catalunya. In Penedes zijn vele druivensoorten toegestaan en men is ook zeker niet bang om te experimenteren en dit gebeurt dan ook op grote schaal. Mede hierdoor groeit de reputatie van Penedes nu snel. De witte wijnen en de rosado's zijn door moderne technieken erg in kwaliteit gestegen. Penedes is echter nog steeds het meest bekend door de productie van Cava ( mousserende wijn ).