Palau Cava Brut

Rond zacht fris soepel mousserend | Spanje | Penedès

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Salades, Sushi, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

€ 7,49 per fles
€ 41,94 per doos
(€ 6,99 per fles)

Palau Cava Brut heeft een fijne mousse en is zacht en heerlijk fruitig van smaak met aroma's van groene appel. De afdronk is zeer zacht, rond.

Serveer deze wijn als aperitief, bij feestelijkheden of bij verschillende visgerechten.

De makers van Palau, Mont Marcal, hebben op het gebied van Cava absoluut een naam hoog te houden (ze zijn de 3e producent van Spanje). Eigenaar Manuel Sancho en zijn dochters weten bijna jaarlijks de kwaliteiten weer te verbeteren door hun goede organisatie en investeringen in nieuwe technologieën. Ongelooflijk voor deze prijs: een echte methode traditionelle met gisting op fles, van de traditionele druivensoorten voor Cava: Parellada, Macabeo en Xarel Lo. 

Penedès ligt ten zuidwesten van Barcelona en is het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Catalunya. In Penedes zijn vele druivensoorten toegestaan en men is ook zeker niet bang om te experimenteren en dit gebeurt dan ook op grote schaal. Mede hierdoor groeit de reputatie van Penedes nu snel. De witte wijnen en de rosado's zijn door moderne technieken erg in kwaliteit gestegen. Penedes is echter nog steeds het meest bekend door de productie van Cava ( mousserende wijn ).