Oude Kaap Rosé Blanc de Noir

Zacht fris fruitig sappig | Zuid-Afrika | Western Cape

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Salades, Vis, Wijn voor elke dag / feestje, Wit vlees

€ 5,49 per fles
€ 29,94 per doos
(€ 4,99 per fles)
Oude Kaap Blanc de Noir rosé wordt gemaakt van één blauwe druivensoort namelijk de Pinotage. De lichtroze kleur komt tot stand doordat men het sap maar zeer kort in contact laat met de schillen, zodat de schillen niet veel kleurstoffen kunnen afgeven aan het sap. Het is een droge Rose, maar zeker geen strakdroge wijn. Het fruit, met vooral kenmerken van aardbei en framboos, blijft in de zachte afdronk nog volop aanwezig. Het is een heerlijk frisse en zachte wijn die het zeker in de zomer geweldig doet als fruitige dorstlesser.
Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 8°C als aperitief, bij visgerechten, gevogelte, lichte vleesgerechten of salades.

De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de mooie Franschhoek Vallei, daar waar het steile Groot Drakenstijn gebergte al sinds 1693 een zeer belangrijke factor is voor de productie van kwaliteitswijnen. Vastberadenheid, doorzettingsvermogen, passie en innovatie zijn al evenzolang de speerpunten van Oude Kaap en deze erfenis leeft nu voort in de nieuwe generatie wijnmakers op dit daadkrachtige Estate. 

Voor de Oude Kaap wijnen heeft men de keuze uit het beste fruit van de gehele regio en men realiseert zich ook terdege dat de essentie van een goede wijn de kwaliteit van het fruit is.Door middel van een strenge selectie van de druiven en intensief contact met de wijnboeren bepalen de wijnmakers op dit Estate welke cuves gekozen worden voor de Oude Kaap.