O Reserva Gewurztraminer

Rijp fruit vol zacht intens kruidig sappig wit | Chili | Rapel Valley

Lekker bij: Aperitief, Aziatische gerechten, Exotisch fruit (mango,ananas), Gevogelte, Kalfsvlees, Sushi, Wit vlees

€ 8,49 per fles
€ 47,70 per doos
(€ 7,95 per fles)

O Gewurztraminer heeft een floraal aroma met kruidige tonen en wat honing en lychee. De smaak is intens en zit vol met tonen van mango, abrikoos en mandarijn die natalmen in een fruitige afdronk.

Serveer deze wijn op 8-10 graden. De lichte zoetheid combineert perfect met gedroogd fruit, milde kazen, sushi, gevogelte en varkensvlees (bijvoorbeeld gecombineerd met een rijke, licht zoete saus). Ook heerlijk als aperitief.

Deze wijn is gemaakt van druiven, afkomstig uit de Rapel Valley, deze ligt ten zuiden van Santiago en heeft ruim 9100 hectare aan wijngaarden. Deze wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 1000 meter. Hier genieten de druiven van een unieke combinatie van verkoelende wind uit zowel de Andes als van de zee. Het wijngoed Emiliana is ervan overtuigd dat het gebruik van duurzame, biologische en biodynamische landbouwpraktijken resulteert in evenwichtigere, gezondere en productievere wijngaarden, die op hun beurt weer beurt resulteren in betere kwaliteit druiven en dus betere wijnen. Deze wijn rijpt 4 maanden op roestvrij stalen tanks alvorens te worden gebotteld. De 5,3 gram restzoet ondersteunen het aromatische karakter van de Gewurztraminer.