Neropasso Biscardo Rosso IGT Veneto

Verfijnd rijp fruit vol zacht sappig rood | Italië | Veneto

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees, Wit vlees

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Neropasso Rosso uit Veneto heeft een intens robijnrode kleur. In het kruidige bouquet ruik je hints van zoete zwarte kersen en pruimencompote. De smaak is verfijnd, fluwelig, vol, rijp en zacht met sappig, licht overrijp fruit en heeft een aangename lichte kruidigheid. De afdronk is lang en vol.

Serveer deze wijn als heerlijk aperitief en bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.