Nerofino Teroldego / Lagrein

Specerijen vol zacht fruitig sappig rood | Italië | Trentino

Lekker bij: Kaas, Lichte vleesgerechten, Pasta, Rood vlees, Wild

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Nerofino combineert de aromatische rijkdom van twee nobele en historische druivensoorten van de Dolomieten. De Teroldego druif geeft haar indrukwekkende fruitigheid van fruit als rode bessen, zwarte bessen en bosbessen en haar krachtige structuur. De Lagrein druif geeft sappigheid en zachtheid, deze blend heeft aroma's als cacao en rood fruit .

Serveer deze wijn bij vleeswaren, kaas, pasta- en wildgerechten en gegrild vlees.

De wieg van de Teroldego druif stond in Piana Rotaliana. De unieke bodemsamenstelling en het klimaat zorgen voor alle de kenmerken die nodig zijn om een wijn voort te brengen met een rijpe fruitigheid en een krachtige structuur. Lagrein heeft zijn ideale omgeving gevonden langs de heuvels met uitzicht op de rivier de Adige, aangeplant op een rotsachtige, goed afwaterende bodem, ontwikkeld deze druif delicate aroma's en een sappige fruitsmaak die de krachtige tannines een stuk zachter doen lijken.

De Teroldegodruiven zijn gevinifieerd volgens de klassieke techniek van Teroldego rode vinificatie, bij een temperatuur van 26° C gedurende 12-13 dagen waarbij geselecteerde gisten worden toegevoegd. De Lagreindruiven zijn gefermenteerd bij een temperatuur van 24° C gedurende 8 dagen waarbij geselecteerde gisten worden toegevoegd. De helft van de uiteindelijke wijn rijpt 6 maanden in licht geroosterde Franse eikenhouten vaten met een leeftijd van 3 jaar. Vervolgend rijpt de wijn in zijn geheel nog 12 maanden in roestvrijstalen vaten en op fles.