Nero Negroamaro / Cabernet Sauvignon = vervangen door Epicuro Negroamaro / Cabernet Sauvignon

Specerijen rijp fruit vol rond rijk zacht rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Aperitief, Barbeque, Kaas, Pasta, Rood vlees, Wijn voor elke dag / feestje

Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Nero Negroamaro Cabernet Sauvignon is een zachte en volle wijn met een zeer diepe rode kleur en aroma’s van heerlijk rijp fruit als kersen en (gedroogde) zwarte pruimen, rozijnen, zoete specerijen, koffie en chocolade! De smaak is vol, warm en fluweelachtig met zwoel, rijp fruit. De afdronk is lang en zacht. 

Nero is heerlijk in combinatie met pizza, pastagerechten, vleesgerechten en lichte wildgerechten. Ook uitstekend met romige kaassoorten of om "zo" van te genieten. 

Deze wijn is gemaakt van Negroamaro (70%) en Cabernet Sauvignon (30%) druiven wordt modern gemaakt, met gecontroleerde temperatuur. 30% van de wijn rijpt verder in grote, eikenhouten Franse vaten en 70% rijpt verder in roestvrij stalen vaten. De totale rijpingstijd is 9 tot 12 maanden. negro amaro

De wijngaarden liggen in Bari, Taranto en Brindisi in Puglia. De bodemstructuur van de wijngaarden verschilt iets van elkaar, maar allemaal hebben ze een ondergrond van klei en kalk. Negroamara is een blauw druivenras uit Zuid-Italië en staat vooral aangeplant in Puglia (Apulië). Er bestaat een genetische verwantschap met de druif Xinomavro uit Griekenland. Negro Amaro is een druivenras dat zeer geschikt is voor assemblage met andere druivenrassen.

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, stond van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn werden geproduceerd. Vandaar de naam 'wijnkelder van Europa'. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing. De wijnboeren gebruikten hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maakten het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Dit geldt vooral voor het wijnhuis Epicuro. De wijngaarden liggen in het zuidelijke deel van Italië en op Sicilië. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor het produceren van zeer hoogwaardige wijnen. Dit resulteert, in combinatie met het Italiaanse gevoel voor design, in prachtige wijnen uit ‘La Bella Italia'. 

Dit artikel komt van wijnhuis Femar Vini - Italië